Dzisiaj jest ndz kwie 20, 2014 12:06 am


Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]



Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10161 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 467, 468, 469, 470, 471, 472, 473 ... 678  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Wiadomość: śr mar 16, 2011 7:35 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr sty 19, 2011 12:00 am
Wiadomości: 279
Lokalizacja: Szczecin
a ja biorę duphaston już parę dobrych cykli od 16 do 25 na podtrzymanie ewentualnej ciązy, okres dostaje na 2-3 dzień od odstawienia. Również biorę go z powodu nieregularnych miesiączek,cykle czasem skracały mi się do 23 dni :(

_________________
Obrazek

1 IUI 26.01.11 :(
2 IUI 23.03.11 :(
3 IUI 15.05.11(podwójna owulacja) ;(
4 IUI 24.07.11
16.08 laparo ok


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 

 Tytuł:
Wiadomość: śr mar 16, 2011 9:48 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob lut 05, 2011 5:18 pm
Wiadomości: 168
Witajcie :)

Odebrałam wyniki częsci badań - p/przeciwplemnikowe: IgA 0% oraz IgG 0%; TSH 3 generacji 2,76 (przy normie 0,53-4,60), FT3 2,43 (przy normie 2,20-4,20), FT4 0,963 (przy normie 0,80-1,70); prolaktyna 11,56 (przy normie 0,33-27,33). Chyba dobrze, prawda?

asiorek1 - a lekarz mówił co może być przyczyną, że tylko 2% plemników jest ok? czy to jakaś bakteria? moze mąż powinien jeszcze pójść z tymi wynikami do urologa? Jak ginekolodzy oglądali wyniki mojego męża to nic dziwnego nie zauważyli a wyniki były słabe, a jak poszedł do urologa, to ten od razu skumał co się dzieje.

Jeśli chodzi o leki dla naszych mężczyzn, to mój mąż bierze już ponad pół roku androvit oraz l-karnitynę i cudów nie ma.

Ściskam mocno te, którym się nie udało.

Dragonku trzymam kciukasy, aby pęcherzyk urósł, choć zastanawia mnie dc, czy to już nie za późno?

_________________
02.2011 - nasza pierwsza IUI na cyklu naturalnym:) - niestety :(
03.2011 - cykl stymulowany, niestety do drugiej IUI nie doszło - pęcherzyki wchłonęły
04.2011 - kolejny cykl z CLO, 3 pęcherzyki, niestety "awaria" po stronie męża :(


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Wiadomość: śr mar 16, 2011 9:55 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt lut 11, 2011 6:16 pm
Wiadomości: 118
Lokalizacja: nie Poland
Magdaa.no właśnie to będzie 20dc w pt, a sprawdzałam 17dc więc chyba juz nic z tego...dostanę tego dupka na @ i potem zastrzyki zamiast clo...
mi wyniki Twoje wyglądają na bardzo dobre :) :okk:

_________________
Obrazek

starania od lipca 2010, HSG -OK, PCO
3x IUI - nie
4 IUI - 29.07 - udana!!!! :D


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Wiadomość: śr mar 16, 2011 10:41 pm 

Rejestracja: wt mar 04, 2008 10:46 am
Wiadomości: 863
Lokalizacja: Kraków
Mój mąż gdy brał salfazinnie było ŻADNEJ poprawy, wyniki nawet lekko zleciały. Po androvicie się polepszyły. Ja wybrałabym androvit bo gdy byliśmy w podobnej sytuacji przeszperałam neta i spotkałam się z opiniami, że salfazin nawet pogarasza. Nic takiego nie słyszałam o androvicie.

_________________
Obrazek


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Wiadomość: czw mar 17, 2011 9:13 am 
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt maja 06, 2008 9:16 pm
Wiadomości: 418
Lokalizacja: warm-maz
madlena3 juta84 Nie załamujcie się walczymy do końca. Ja będę podchodziła do 4-tej IUI :D

dragon Trzymam kciuki za dorodne jajca

asiorek1 mój M na poprawę nasienia wcina: cynk, wit.C, L-karnitynę.
Tylko że u nas jest problem z upłynnieniem nasienia a pozostałe parametry są ok.

Ajsi dopiero zauważyłam że masz laparo w kwietniu. Jak to zrobiłaś ? Chyba wezmę u Ciebie parę lekcji odnośnie odpowiedniego podejścia do lekarzy :wink:

Olusia oby zdarzył się cud :lol: Potrzebna nam nowa iskierka nadziei bo ostatnio statystyki zajść na forum są kiepskie.

Magdaa z tym urologiem to dobry pomysł. Chyba też swojego M wyślę.

A tak w ogóle to wczoraj się napisałam nie zdążyłam wysłać wiadomości, padł mi komp i wszystko się wysypało. Złośliwość rzeczy martwych.

_________________
14.06.2008 - I IUI - fasolka (*) 8tc
2009, I/2011 - II, III IUI :-(
24.05.2011 - IV IUI BETA 32dc-60,9
12.02.2012 - Olafek
24.01.2013 - naturalsik - cuda się zdarzają...

Obrazek

Obrazek


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Wiadomość: czw mar 17, 2011 11:02 am 
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr lut 17, 2010 2:38 pm
Wiadomości: 5659
Lokalizacja: zza biurka ;)
Witajcie!
Kobietki a nie chodzi Wam przypadkiem o androloga, a nie urologa...? To androlog jest specjalistą od męskiej niepłodności, złych parametrów nasienia, itp. :hm:
Monis z moją laparo troszkę się nawalczyłam i nie było to łatwa walka. Otóż dobre pół roku temu (tzn. w lipcu 2010) gin, u którego robiłam in vitro, zlokalizował u mnie mięśniaka i stwierdził, że da się go usunąć laparoskopem. Ucieszyłam się i zaczęłam napierać na termin laparo. Niestety zwodził mnie mętnymi datami, kazał czekać do września na zwolnienie się wolnego terminu w szpitalu, itp. Wkurzyłam się i odpuściłam temat. Sprawa wróciła na wokandę w lutym tego roku po stracie mojej czwartej ciąży....Umówiłam się więc znowu do tego samego gina i tym razem byłam bardziej zmotywowana na wywalczenie konkretnej daty operacji. Powiedziałam, że już rok temu obiecywał mi laparo, że straciłam kolejną ciążę i że być może siedzi we mnie jakiś diabeł wewnątrzmaciczny, który zabija biedne zarodki :cry: Tym razem nie było protestów, profesorek otworzył kalendarz i rzucił dwoma terminami- wybrałam ten kwietniowy :lol:
Podsumowując, dobrze jest chodzić do kogoś, kto pracuje w szpitalu i jest w miarę "władny" w zarządzaniu zaplanowanymi operacjami. Inaczej musiałabym szukać pomocy w prywatnych klinikach, a na to nie mamy zwyczajnie kasy.
Olusia jak dzisiejsze samopoczucie?

Do do tych wspomagaczy dla facetów to mój brał i androvit, i salfazin...i szału nie było. Odkąd od roku katuję go 1 tabl. pycnogenolu, 1 tab. selenu z wit. E i 1 tab. czystego cynku wyniki ma tak dobre, że lekarze dziwią się, dlaczego decydujemy się na in vitro i dlaczego nie próbujemy sami.

_________________
['] ['] ['] ['] ['] 2007-2011
---
I have spread my dreams under your feet
Tread softly because you tread on my dreams
---


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Wiadomość: czw mar 17, 2011 3:00 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob lut 05, 2011 5:18 pm
Wiadomości: 168
Ajsi właśnie UROLOG. Mój mąż robił badanie nasienia w jednej z najlepszych klinik andrologicznych u nas w mieście, u androloga i on nie wiedział dlaczego takie wyniki. Poszliśmy więc do urologa i ten spojrzał na wyniki i postawił trafną diagnozę. Skierował na dodatkowe badania, przepisał leki i wyleczył mi mężusia :)

Także wkurza mnie podejście takich lekarzy, którzy widzą wyniki nasienia poniżej normy, nie szukają przyczyny, tylko rozwiązaniem jest dla nich IUI lub in vitro. Takiego miałam właśnie (klinika leczenia niepłodności) i po kilku wizytach zrezygnowałam z tej kliniki.

Dlatego uważam, że trzeba szukać przyczyny!

Ajsi PYCNOGENOL? Znalazłam tekie coś: przywraca jędrność i sprężystość skóry wbudowując się w strukturę kolagenu - jest pomocniczo stosowany w
zwalczaniu cellulitu. Chroni skórę przed efektami starzenia, uszkodzeniami spowodowanymi działaniem promieni słonecznych,
Wspomaga procesy zapamiętywania. Powoduje wzrost tolerancji wysiłku. Pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu. :D

_________________
02.2011 - nasza pierwsza IUI na cyklu naturalnym:) - niestety :(
03.2011 - cykl stymulowany, niestety do drugiej IUI nie doszło - pęcherzyki wchłonęły
04.2011 - kolejny cykl z CLO, 3 pęcherzyki, niestety "awaria" po stronie męża :(


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Wiadomość: czw mar 17, 2011 3:21 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr lut 17, 2010 2:38 pm
Wiadomości: 5659
Lokalizacja: zza biurka ;)
Magda to w takim razie uważasz dokladnie tak jak ja z szukaniem przyczyn- co do mnie, poszłabym nawet do hydraulika, gdyby tylko potrafił znaleźć przyczynę moich niepowodzeń i strat.
Pycnogenol jest przede wszystkim bardzo silnym przeciwutleniaczem, a to- jak wiadomo- ma zbawienny wpływ na armię naszych małżów 8) nie mówiąc o zbawiennym wpływie na nasz cellulit. Ot, taki dwutorowy wspomagacz :bbb:

_________________
['] ['] ['] ['] ['] 2007-2011
---
I have spread my dreams under your feet
Tread softly because you tread on my dreams
---


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Wiadomość: czw mar 17, 2011 3:37 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt lut 11, 2011 6:16 pm
Wiadomości: 118
Lokalizacja: nie Poland
Ajsi a ten Pycnogenol jest bez recepty i całkowicie bezpieczny? Samemu można tak sobie postanowic ze sie go bedzie brac?

_________________
Obrazek

starania od lipca 2010, HSG -OK, PCO
3x IUI - nie
4 IUI - 29.07 - udana!!!! :D


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Wiadomość: czw mar 17, 2011 3:43 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr lut 17, 2010 2:38 pm
Wiadomości: 5659
Lokalizacja: zza biurka ;)
Dragonku tak, jest bez recepty, ja za opakowanie płaciłam niecałe 30zł, w środku jest 60 tabletek.
U nas na wątku IVF jest farmaceutka, która właśnie to poleciła naszym facetom na poprawę nasienia. Moim zdaniem jest to więc bezpieczne, tym bardziej że małżon bierze to od ponad pół roku i nic mu nie jest, a nasienie ładnie się poprawiło. No, bez znaczenia jest też pewnie to, że dokładnie w czerwcu 2010r. rzucił palenie.....O ruchu i sporcie nie wspomnę, no ale mój szanowny ślubny zawsze był typem sportowym :)

_________________
['] ['] ['] ['] ['] 2007-2011
---
I have spread my dreams under your feet
Tread softly because you tread on my dreams
---


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Wiadomość: czw mar 17, 2011 4:33 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt lut 11, 2011 6:16 pm
Wiadomości: 118
Lokalizacja: nie Poland
Ajsi hmmm to moze tez mojemu zapodam:) U nas armia w sumie ok, troche ruchliwosc obnizona, ale moze to na ruchliwosc tez pomoze. Moj tez rzucil fajki w czerwcu 2010, ale to chyba nie od fajek jest..

_________________
Obrazek

starania od lipca 2010, HSG -OK, PCO
3x IUI - nie
4 IUI - 29.07 - udana!!!! :D


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Wiadomość: czw mar 17, 2011 6:10 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob lut 05, 2011 5:18 pm
Wiadomości: 168
Ajsi a czy ten lek pomaga na ruchliwość? Bo armia mojego męża to liczna, nawet bardzo :D, ale niestety trochę leniwa ;)
A znacie moze jeszcze jakieś sposoby na rozrzedzenie nasienia? Gin. mówiła, zeby mąż brał Flegaminę.

_________________
02.2011 - nasza pierwsza IUI na cyklu naturalnym:) - niestety :(
03.2011 - cykl stymulowany, niestety do drugiej IUI nie doszło - pęcherzyki wchłonęły
04.2011 - kolejny cykl z CLO, 3 pęcherzyki, niestety "awaria" po stronie męża :(


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Wiadomość: czw mar 17, 2011 10:46 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr lis 17, 2010 6:21 pm
Wiadomości: 3200
Witajcie kochane... dziś do południa pobolewał mnie brzuch i oczywiście dostałam plamień, wiedziałam że tak będzie.. to byłoby zbyt piękne żeby było prawdziwe.. Ale do tej pory nie mam jeszcze normalnego okresu, ale pewnie to kwestia paru godzin.... Szkoda że tym razem znów się nie udało, ale czego mogłam się spodziewać ?? :(:( na pewno nie cudu... Mama mówiła bym jednak zrobiła test jak @ się nie rozkręci bo nawet kobieta w ciąży może mieć okres... Ale ja myślę że nic z tego nie będzie. Nowy cykl i nowe nadzieje na lepsze.... :)

A co tam u was kochane ?? :D

_________________
Obrazek

25.10.2013 -O godzinie 4:45 przyszła na świat moja córeczka Zuzia.
28tc-1190, 29tc-1370, 31tc-1760, 33tc-2255, 35tc-2765, 37tc-3100


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Wiadomość: czw mar 17, 2011 11:04 pm 

Rejestracja: sob lut 26, 2011 10:05 pm
Wiadomości: 18
dzisiaj mam 9 dzień cyklu, byłam na monitoringu i okazało się że mam pęcherzyk wielkości 28mm, jutro mam mieć zabieg

trochę się dziwie w końcu to dopiero 9 dzień i czy ten pęcherzyk nie jest za wielki


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 

 Tytuł:
Wiadomość: czw mar 17, 2011 11:25 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt lut 11, 2011 6:16 pm
Wiadomości: 118
Lokalizacja: nie Poland
luizaa a co brałas, tzn. maialas cykl stymulowany? Pęcherzyk jest duzy, ale mysle że miesci sie w normie, jedna dziewczyna robila na 30mm .

_________________
Obrazek

starania od lipca 2010, HSG -OK, PCO
3x IUI - nie
4 IUI - 29.07 - udana!!!! :D


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Wyświetl wiadomości nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10161 ]  Moderator: Moderatorzy Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 467, 468, 469, 470, 471, 472, 473 ... 678  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  

Kobieta - Roda - Dieta - Planowanie Rodziny - Antykoncepcja - Niepłodność - In Vitro - Objawy ciąży - Badania - Ciąża - Dolegliwości Ciążowe- Kalendarz Ciąży - Przygotowania do Porodu - Poród - Cesarskie cięcie - Niemowlę - Dziecko - Wychowanie - Rodzina - Rozwód - Życie
Polecamy: Nie wolno zapominać o uczuciach
Panie, daj mi światło na jeden krok. Nie chcę widzieć całej przyszłości – tylko krok. Niby tak mało, a wymaga tyle ...
Zamknij

Pliki cookies